Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.
PŘÍSADY
150 g cukrářských piškotů
125 g másla
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g jogurtu
3 polévkové lžíce citrónové šťávy
6 plátků želatiny
75 g cukru
Čerstvé ovoce na ozdobu
PŘÍPRAVA
1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. V kastrůlku rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a poté směsí ručně nebo lžící namačkáme do otvírací formy na dort vyložené papírem na pečení.
3. Philadelphii, jogurt a citrónovou šťávu promícháme elektrickým ručním mixérem.
Plátky želatiny namočíme na cca 5 min. do studené vody a poté dobře vymačkáme. Za stálého míchání ohřejeme v kastrůlku spolu se 150 ml vody a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu poté rychle vmícháme elektrickým ručním mixérem do krému Philadelphia.
4. Krém Philadelphia rozetřeme na dno formy na dort vysypané strouhankou a dort necháme minimálně 3 hodiny chladit. Před podáváním ozdobíme dle chuti čerstvým ovocem.
Výživové hodnoty jedné porce: cca 972 kJ / 232 kcal, E 4 g, F 17 g, KH 15 g