Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.
PŘÍSADY
150 g cukrářských piškotů
125 g másla
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g jogurtu
300 g jahod
6 plátků želatiny
75 g cukru
4 polévkové lžíce vaječného likéru
vaječný likér na ozdobu
PŘÍPRAVA
1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyloženou papírem na pečení.
3. Philadelphii a jogurt promícháme elektrickým ručním mixérem. 150 g jahod rozmělníme tyčovým mixérem na kaši.
4. Želatinu krátce namočíme do studené vody a vymačkáme. Ohřejeme spolu se 150 ml vody a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rychle vmícháme pod krém Philadelphia.
5. Do poloviny vmícháme rozmixované jahody, krém dáme na spodek dortu. Do druhé poloviny krému vmícháme vaječný likér, rovnoměrně rozetřeme na jahodový krém. Dort necháme 1 hodinu chladnout.
6. Předtím, než krém ztuhne, vymačkáme do povrchu dortu lžící malé prohlubně na vaječný likér a dort necháme další minimálně 2 hodiny chladnout.
7. Dort ozdobíme zbylými jahodami a kaňkami vaječného likéru.
Výživové hodnoty jedné porce: cca 1047 kJ / 250 kcal, E 5 g, F 18 g, KH 16 g