Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.
PŘÍSADY
150 g cukrářských piškotů
125 g másla
500 g Philadelphie
300 g jogurtu
3 lžíce citrónové šťávy
Špetka soli
Balení práškové želatiny
150 ml pomerančové šťávy
75 g cukru
250 g jahod (na čtvrtky)
1 pomeranč
PŘÍPRAVA
1. Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
2. Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty. Vložíme do dortové formy.
3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
4. Želatinu namočíme do pomerančové šťávy a necháme 10 minut bobtnat. S cukrem mírně ohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
5. ¼ krému dáme do formy a obložíme jahodami (několik necháme na ozdobení). Doplníme zbývajícím krémem. Necháme nejméně 3 hodiny chladit.
6. Pomeranč oloupeme a nafiletujeme. Hotové porce dortu zdobíme pomerančem a jahodami.
Výživová hodnota jedné porce: cca 963 kJ/ 230 kcal, Bílkoviny 4 g, Tuky 16 g, Sacharidy 18 g.