Recepty
Cheesecake (1)
Sezónní tipy (1)
Deserty (10)
Bezmasé pokrmy (3)
Saláty (0)
Pokrmy s masem (10)
Jak připravit dokonalý CheeseCake

Jak připravit dokonalý CheeseCake


Počet porcí: 0
Náročnost: -
Doba přípravy: 0
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



Jak připravit dokonalý cheesecake

Následující tipy se týkají koláčů na pečení, ale tipy č. 1 & 7 se také hodí pro přípravu studeného cheesecake.

1.Předem si připravte ingredience

Díky tomu budou mít všechny přísady stejnou teplotu, než začnete s pečením.

• Připravte si ingredience na kuchyňské desce 10 minut před začátkem práce.

2. Použijte dortovou formu

Dortová forma s odnímatelným okrajem umožňuje snadné vyjmutí koláče.

• Pro rovnoměrné pečení použijte dostatečně velikou formu, která je doporučená v receptu.

• Než formu naplníte, vymažte okraje nebo je lehce postříkejte olejovým sprejem na pečení. Zabráníte tak připečení nebo popraskání koláče.

3. Předehřejte troubu

Zatímco připravujete náplň, zapněte troubu, abyste dosáhli doporučené teploty v okamžiku, kdy je koláč připraven k pečení.

• Cheesecake pečte na mřížce v prostřední úrovni trouby, pokud to recept nepředepisuje jinak.

• Aby vám koláč nepopraskal, pečte jej v provlhčené troubě. Na nižší mřížku pod koláč umístěte malou misku (vhodnou do trouby) a naplňte ji z poloviny horkou vodou z kohoutku.

4. Nepřežeňte šlehání

Nadměrné mixování může způsobit, že se do těsta dostane příliš mnoho vzduchu, a tak může koláč popraskat.

• Vejce rozšlehávejte postupně (pokud používáte mixér) a pomalou rychlostí, dokud se úplně nevmísí. Nebo můžete vejce rozmíchat ručně.

• Na závěr (nebo podle receptu) jemně vmíchejte dochucovací přísady, například čokoládu, ovoce nebo ořechy.

5. Nenakukujte

Průvan, který vznikne, když otevřete troubu při pečení, může vést k tomu, že koláč popraská.

• Cheesecake je hotový tehdy, když je povrch lehce nadýchaný a pevný kromě malé plošky uprostřed (zhruba o velikosti pětikoruny), kde by měl stále vypadat měkký. Koláč úplně ztuhne až po vychladnutí. • Nezkoušejte nožem, zda je koláč hotový, mohl by pak při chladnutí popraskat.

• Když je koláč hotový, vyjměte ho z trouby a postavte ho na mřížku, aby vychladnul.

6. Ihned oddělte od formy

Abyste předešli popraskání, rychle nožem nebo kovovou špachtlí objeďte okraj koláče, abyste ho oddělili od boku formy. Neodemykejte formu ani nevyjímejte koláč z formy hned. Nechte jej asi hodinu vychladnout na místě, kde není průvan, a pak jej vložte do lednice.

• Uvolněte sponu na okraji formy a oddělte okraj od koláče přímým pohybem vzhůru

• Vložte cheesecake do lednice na dobu předepsanou v receptu nebo do druhého dne, aby chuť mohla plně uzrát.

7. Krájení

Nůž před krájením ponořte do horké vody, aby se nelepil.

• Ponořte nůž do horké vody a zbavte jej jakékoli nečistoty. Nůž znovu očištěte po každém řezu.