Recepty
Cheesecake (1)
Sezónní tipy (1)
Deserty (10)
Bezmasé pokrmy (3)
Saláty (0)
Pokrmy s masem (10)
Jahodovo-pomerančový SHAKE Philadelphia

Jahodovo-pomerančový SHAKE Philadelphia


Počet porcí: 4
Náročnost: rychlé a jednoduché
Doba přípravy: 10 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY
200 g jahod
175 g Philadelphia Balance
3 polévkové lžíce cukru
600 ml pomerančové šťávy

PŘÍPRAVA
1. Jahody očistíme, nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme elektrickým ručním mixérem.
2. Philadelphii a cukr promícháme elektrickým ručním mixérem do hladka.
3. Do krému Philadelphia opatrně vmícháme jahody a pomerančovou šťávu a nalijeme do 4 koktejlových sklenic.

Výživné hodnoty na porci: cca 833 kJ / 199 kcal, E 5 g, F 6 g, KH 29 g

TIPY A DOPORUČENÍ
Shake můžeme ozdobit tak, že na okraj sklenic nasadíme na špičce nakrojenou jahodu.

Dort Philadelphia – pečená klasika

Dort Philadelphia – pečená klasika


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 50 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

150 g cukrářských piškotů
80 g másla
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
125 g cukru
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
jádro vanilkového lusku
2 vejce

PŘÍPRAVA

1. Troubu předehřejeme na 180 ˚C (oběhový vzduch). Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou z piškotů a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyložené papírem na pečení.
3. Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu a jádro z vanilkového lusku promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
4. Krémem naplníme formu na dort. Dort pečeme cca 50 min. v troubě. Následně jej necháme cca 2 hodiny chladnout.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 921 kJ / 220 kcal, E 4 g, F 15 g, KH 17 g

TIPY A DOPORUČENÍ
Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.

Zmrzlinové hvězdy s horkými švestkami

Zmrzlinové hvězdy s horkými švestkami


Počet porcí: 4
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 20 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

400 g Philadelphia Balance
200 g jogurtu
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
100 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
500 g švestek
špetka skořice (na špičku nože)
1 čajová lžička potravinového škrobu

PŘÍPRAVA
1. Na zmrzlinové hvězdy rozmícháme elektrickým ručním mixérem Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu, 2 polévkové lžíce cukru a vanilkový cukr, na talíř položíme hvězdicové formičky, naplníme je krémem a necháme cca 3 hodiny chladit v mrazáku.
2. Rozpůlíme švestky, vyndáme z nich pecky a povaříme je 2-3 minuty s cca 3 polévkovými lžícemi vody, zbytkem cukru a skořicí; poté omáčku zahustíme potravinovým škrobem.
3. Zmrzlinu opatrně vyjmeme z formiček, servírujeme s horkými švestkami a dle chuti posypané pistáciemi a strouhanou čokoládou.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 1570 kJ / 375 kcal, E 11 g, F 14 g, KH 49 g

TIPY A DOPORUČENÍ
Místo hvězdicových formiček můžete použít i formičky jiných tvarů.



Tiramisu Philadelphia

Tiramisu Philadelphia


Počet porcí: 6
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 25 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

100 ml kávy Jacobs (čerstvě uvařené)
5 polévkových lžic mandlového likéru
400 g Philadelphia Balance
200 g jogurtu
2 balíčky vanilkového cukru
1 polévková lžíce cukru
125 g cukrářských piškotů (cca 20 ks)
kakaový prášek Kaba na posypání

PŘÍPRAVA
1. Kávu necháme důkladně vychladnout a smícháme ji s mandlovým likérem.
2. Philadelphii promícháme elektrickým ručním mixérem s jogurtem, vanilkovým cukrem, cukrem a cca 7 polévkovými lžícemi směsi kávy a mandlového likéru do hladka.
3. Hranatou formu vyložíme průhlednou fólií. Na dno naskládáme cukrářské piškoty a pokapeme je polovinou zbytku kávové směsi.
4. Potřeme polovinou krému a postup zopakujeme s druhou vrstvou. Tiramisu necháme minimálně 2 hodiny chladnout a před podáváním posypeme kakaovým práškem Kaba.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 1189 kJ / 284 kcal, E 9 g, F 10 g, KH 34 g

TIPY A DOPORUČENÍ
K přípravě nealkoholické varianty můžeme místo likéru použít mandlový sirup.



Pralinky Philadelphia

Pralinky Philadelphia


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 16 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

100 g čokolády Milka Alpenmilch
100 g Philadelphia Doppelrahmstufe
2 polévkové lžíce práškového cukru
jádro vanilkového lusku
2 polévkové lžíce pravého kakaa
20 malých formiček na pralinky

PŘÍPRAVA

1. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
2. Tekutou čokoládu, Philadelphii, práškový cukr a jádro z vanilkového lusku promícháme a na cca 30 min. uložíme do chladničky.
3. Ze směsi Philadelphia uhněteme 20 kulatých pralinek, obalíme je v pravém kakau a směsí naplníme formičky na pralinky. Pralinky Philadelphia uchováváme dobře chlazené.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 201 kJ / 48 kcal, E 1g, F 3 g, KH 4 g

TIPY A DOPORUČENÍ
Pralinky Philadelphia můžeme obalit i v krokantu nebo ve strouhané čokoládě.



Dort Philadelpia KLASIK – základní recept

Dort Philadelpia KLASIK – základní recept


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

150 g cukrářských piškotů
125 g másla
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g jogurtu
3 polévkové lžíce citrónové šťávy
6 plátků želatiny
75 g cukru
Čerstvé ovoce na ozdobu

PŘÍPRAVA

1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. V kastrůlku rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a poté směsí ručně nebo lžící namačkáme do otvírací formy na dort vyložené papírem na pečení.
3. Philadelphii, jogurt a citrónovou šťávu promícháme elektrickým ručním mixérem. Plátky želatiny namočíme na cca 5 min. do studené vody a poté dobře vymačkáme. Za stálého míchání ohřejeme v kastrůlku spolu se 150 ml vody a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu poté rychle vmícháme elektrickým ručním mixérem do krému Philadelphia.
4. Krém Philadelphia rozetřeme na dno formy na dort vysypané strouhankou a dort necháme minimálně 3 hodiny chladit. Před podáváním ozdobíme dle chuti čerstvým ovocem.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 972 kJ / 232 kcal, E 4 g, F 17 g, KH 15 g



Dort Philadelphia s čokoládou a třešněmi

Dort Philadelphia s čokoládou a třešněmi


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

150 g cukrářských piškotů
125 g másla
5 polévkových lžic kakaového prášku Kaba
1 sklenici třešní (po okapání cca 350 g)
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g jogurtu
3 polévkové lžíce citrónové šťávy
2 polévkové lžíce griotky
6 plátků želatiny
75 g cukru

PŘÍPRAVA

1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a kakaovým práškem Kaba a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyloženou papírem na pečení. Třešně necháme okapat, pár třešní dáme stranou na ozdobu.
3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a griotku promícháme elektrickým ručním mixérem. Želatinu krátce namočíme do studené vody a vymačkáme. Ohřejeme spolu se 150 ml vody a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rychle vmícháme pod krém Philadelphia. Čtvrtinu krému dáme na spodek dortu, obložíme třešněmi.
4. Zbylým krémem Philadelphia naplníme formu na dort; dort necháme minimálně 3 hodiny chladnout. Ozdobíme třešněmi a dle chuti strouhanou čokoládou Milka.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 1114 kJ / 266 kcal, E 5 g, F 18 g, KH 20 g

TIPY A DOPORUČENÍ
K přípravě nealkoholické varianty vynecháme griotku.



Dort Philadelphia s ananasem a vanilkou

Dort Philadelphia s ananasem a vanilkou


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

150 g máslových sušenek
125 g másla
1 konzerva ananasu (po okapání cca 260 g)
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g vanilkového jogurtu
6 plátků želatiny
75 g cukru

PŘÍPRAVA

1. Máslové sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyloženou papírem na pečení.
3. Ananas necháme okapat, šťávu nevyléváme. Pár plátků si odložíme stranou, zbytek nakrájíme na kostičky.
4. Philadelphii, vanilkový jogurt a kostičky ananasu promícháme elektrickým ručním mixérem.
5. Želatinu krátce namočíme do studené vody a vymačkáme. Ohřejeme spolu se 150 ml ananasové šťávy a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rychle vmícháme pod krém Philadelphia.
6. Krémem naplníme formu na dort; dort necháme minimálně 3 hodiny chladnout a servírujeme ozdobený zbylými ananasovými plátky.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 1068 kJ / 255 kcal, E 5 g, F 18 g, KH 18 g



Dort Philadelphia s jahodami a vaječným likérem

Dort Philadelphia s jahodami a vaječným likérem


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

150 g cukrářských piškotů
125 g másla
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g jogurtu
300 g jahod
6 plátků želatiny
75 g cukru
4 polévkové lžíce vaječného likéru
vaječný likér na ozdobu

PŘÍPRAVA

1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyloženou papírem na pečení.
3. Philadelphii a jogurt promícháme elektrickým ručním mixérem. 150 g jahod rozmělníme tyčovým mixérem na kaši.
4. Želatinu krátce namočíme do studené vody a vymačkáme. Ohřejeme spolu se 150 ml vody a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rychle vmícháme pod krém Philadelphia.
5. Do poloviny vmícháme rozmixované jahody, krém dáme na spodek dortu. Do druhé poloviny krému vmícháme vaječný likér, rovnoměrně rozetřeme na jahodový krém. Dort necháme 1 hodinu chladnout.
6. Předtím, než krém ztuhne, vymačkáme do povrchu dortu lžící malé prohlubně na vaječný likér a dort necháme další minimálně 2 hodiny chladnout.
7. Dort ozdobíme zbylými jahodami a kaňkami vaječného likéru.

Výživové hodnoty jedné porce: cca 1047 kJ / 250 kcal, E 5 g, F 18 g, KH 16 g



Jahodovo - pomerančový Philadelphia dort

Jahodovo - pomerančový Philadelphia dort


Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.



PŘÍSADY

150 g cukrářských piškotů
125 g másla
500 g Philadelphie
300 g jogurtu
3 lžíce citrónové šťávy
Špetka soli
Balení práškové želatiny
150 ml pomerančové šťávy
75 g cukru
250 g jahod (na čtvrtky)
1 pomeranč

PŘÍPRAVA

1. Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
2. Máslo rozpustíme a smícháme s piškoty. Vložíme do dortové formy.
3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
4. Želatinu namočíme do pomerančové šťávy a necháme 10 minut bobtnat. S cukrem mírně ohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
5. ¼ krému dáme do formy a obložíme jahodami (několik necháme na ozdobení). Doplníme zbývajícím krémem. Necháme nejméně 3 hodiny chladit.
6. Pomeranč oloupeme a nafiletujeme. Hotové porce dortu zdobíme pomerančem a jahodami.

Výživová hodnota jedné porce: cca 963 kJ/ 230 kcal, Bílkoviny 4 g, Tuky 16 g, Sacharidy 18 g.