Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 30 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.
PŘÍSADY
150 g cukrářských piškotů
125 g másla
5 polévkových lžic kakaového prášku Kaba
1 sklenici třešní (po okapání cca 350 g)
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
300 g jogurtu
3 polévkové lžíce citrónové šťávy
2 polévkové lžíce griotky
6 plátků želatiny
75 g cukru
PŘÍPRAVA
1. Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou a kakaovým práškem Kaba a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyloženou papírem na pečení. Třešně necháme okapat, pár třešní dáme stranou na ozdobu.
3. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a griotku promícháme elektrickým ručním mixérem. Želatinu krátce namočíme do studené vody a vymačkáme. Ohřejeme spolu se 150 ml vody a s cukrem, dokud se želatina nerozpustí. Rychle vmícháme pod krém Philadelphia. Čtvrtinu krému dáme na spodek dortu, obložíme třešněmi.
4. Zbylým krémem Philadelphia naplníme formu na dort; dort necháme minimálně 3 hodiny chladnout. Ozdobíme třešněmi a dle chuti strouhanou čokoládou Milka.
Výživové hodnoty jedné porce: cca 1114 kJ / 266 kcal, E 5 g, F 18 g, KH 20 g
TIPY A DOPORUČENÍ
K přípravě nealkoholické varianty vynecháme griotku.