Počet porcí: 16
Náročnost: normální náročnost
Doba přípravy: 50 minut
Tento recept obdržel 0 hodnocení a byl 0x doporučen.
PŘÍSADY
150 g cukrářských piškotů
80 g másla
600 g Philadelphia Doppelrahmstufe
125 g cukru
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
jádro vanilkového lusku
2 vejce
PŘÍPRAVA
1. Troubu předehřejeme na 180 ˚C (oběhový vzduch). Cukrářské piškoty vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou z piškotů a směs namačkáme do otvírací formy na dort vyložené papírem na pečení.
3. Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu a jádro z vanilkového lusku promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
4. Krémem naplníme formu na dort. Dort pečeme cca 50 min. v troubě. Následně jej necháme cca 2 hodiny chladnout.
Výživové hodnoty jedné porce: cca 921 kJ / 220 kcal, E 4 g, F 15 g, KH 17 g
TIPY A DOPORUČENÍ
Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.