PRODUKTY
Druhy
Popis
Historie
Otázky a odpovědi

Historie sýru Philadelphia


Časy i lidské chutě se v průběhu let měnily a spolu s nimi se měnil sýr Philadelphia, aby se k vám nakonec mohl dostat ve všech skvělých “Philly” variacích, které jsou dnes na trhu. I po 200 letech však v srdci každého produktu Philadelphia leží výtečná krémová chuť původního sýru Philadelphia. Kraft nyní prodává sýr Philadelphia ve více než 80ti zemích světa.

Podívejte se na časovou osu, která mapuje historii sýru Philadelphia od jeho skromných počátků v jedné newyorské mlékárně roku 1872 až na váš talíř dnes.

- 1872: Americký mlékař William Lawrence vyrábí v New Yorku první cream cheese.
- 1880: Sýr získává značku “Philadelphia” podle města, které bylo v té době považováno za symbol čistoty a pokrmů vysoké kvality. Zpočátku byl distribuován ve fóliovém obalu. 1960: Krémový sýr Philadelphia je představen ve Velké Británii.

- 1961: Krémový sýr Philadelphia je představen v Německu, kde se vyrábí v místní továrně ve Fallingbostelu.

- 1965: Philadelphia se začíná vyrábět ve Venezuele a rozšiřuje se výroba v Mexiku.
- 1971: Sýr Philadelphia je uveden v Itálii a o něco později v mnoha dalších evropských zemích.
- 1974: Na trh přicházejí ochucené variace krémového sýru Philadelphia.
- 2007: Philadelphia se začíná dovážet do České a Slovenské republiky.