PRODUKTY
Druhy
Popis
Historie
Otázky a odpovědi

Vaše otázky


Jsou vaše produkty vhodné pro vegetariány?
Produkty Philadelphia pro vegetariány vhodné jsou, na každém balení můžete najít příslušný symbol. Sýr Philadelphia však není určen pro vegany, protože se vyrábí ze surovin pocházejících ze živočišného zdroje (mléka).


Z čeho se Philadelphia vyrábí?
Základní ingredience jsou: mléko, smetana a stabilizátory. Někdy jsou dodány i jiné přísady, například česnek, bylinky nebo pažitka.
Seznam ingrediencí je pro váš přehled uveden na každém balení.

Jsem těhotná, mohu jíst sýr Philadelphia?
Philadelphia je pasterizovaný produkt. Těhotným ženám se nedoporučuje jíst nepasterizované sýry.

Obsahuje Philadelphia pšenici, vejce nebo sóju?
Samotný měkký sýr Philadelphia obsahuje mléko, avšak žádné oříšky, pšenici, vejce nebo sóju. Naše nabídka sendvičů obsahuje pšenici a take může obsahovat některé další přísady. Vždy si pročtěte informace na štítku.

Obsahuje Philadelphia lepek?
Philadelphia lepek neobsahuje, ale chléb a suchary v naši nabídce sendvičů obsahují pšeničný lepek.

Proč je občas na povrchu sýru Philadelphia voda?
Čirá tekutina, která se občas vytvoří na povrchu sýru Philadelphia, je výsledkem samovolného vzlínání a je celkem normální. Je to neškodné oddělení tekutiny od sýru a neovlivní chuť vašeho sýru Philadelphia. Můžete ji snadno vmíchat zpět, nebo prostě slít, podle toho, co vám vyhovuje.

Používáte geneticky modifikované ingredience?
Geneticky modifikované ingredience nepoužíváme. Používáme pouze přísady, které vyhovují našim přísným kritériím bezpečnosti a kvality. Všechny námi použité ingredience odpovídají příslušným zákonným požadavkům a navíc vycházejí vstříc přáním našich zákazníků a spotřebitelů.

Kolik tuku, soli a kalorií je v sýru Philadelphia?
Pro aktuální nutriční informace prosíme sledujte balení produktu nebo se podívejte na informace o produktech na této webové stránce.

Jak se Philadelphia vyrábí?
Nejprve prochází mléko testy kvality a čistoty. Je pasterizováno, aby se usmrtily všechny škodlivé mikroorganismy, a poté homogenizováno tím, že se procedí skrz tenké otvory, čímž se zajistí, že je všechen tuk v mléku rovnoměrně rozptýlený. Před dalším zpracováním se mléko zchladí.
Mléko potřebuje mít určitý stupeň kyselosti, aby se zabránilo množení bakterií v hotovém sýru, a tak se lehce ohřeje a poté se přidá acidofilní kultura.
Nyní je čas na fermentaci. Přidá se další acidofilní kultura, která přemění přirozený cukr (laktózu) obsažený v mléku na kyselinu. Zatímco množství kyseliny mléčné pomalu stoupá, mléko se sráží a získává konzistenci měkkého tvarohu.
Při výrobě sýru Philadelphia se dále tvaroh odděluje od syrovátky. Sýr se potom ohřeje nebo “spaří”, aby získal správnou vnitřní strukturu.
V této fázi je proces výroby měkkého sýru ukončen. Podle typu sýru je možné přidat další ingredience, například sůl, která sýr dochucuje, stabilizátory, které zajišťují pevnou konzistenci a zabraňují oddělování syrovátky. K hotovému sýru mohou být před balením dodány ochucující přísady - pažitka, česnek, bylinky nebo bazalka.

Jak dlouho je sýr po otevření balení vhodný k jídlu?
Chcete-li si sýr Philadelphia nejlépe vychutnat, snězte jej do pěti dnů po otevření. Skvělou alternativou je mini balení, v případě, že spotřebujete pokaždé jen trochu sýru.

Mohu sýr Philadelphia dát zmrazit?
Bohužel, Philadelphia nesmí projít mrazem, protože se tím poničí struktura sýru a vznikne tak druhořadý produkt. Nicméně koláče cheesecake, ať už upečené, nebo pouze chlazené, zmrazit můžete. Počítejte však prosím s tím, že struktura rozmrazeného koláče se může změnit.

K čemu můžu sýr Philadelphia použít?
Philadelphia je nesmírně všestranný sýr a uplatní se ve stovkách výtečných receptů – mnohé z nich jsou na této webové stránce a v naší kuchařce.
Philadelphia se dobře hodí jak do sladkých, tak pikantních pokrmů. Když jej osladíte moučkovým cukrem, můžete s ním ozdobit koláč. Když připravujete fajitas (tortilly), můžete je potřít sýrem Philadelphia, místo abyste použili zakysanou smetanu, a nebo sýr můžete použít k přípravě dipu.
Philadelphia dobře doplňuje jak jemné, tak silně aromatické přísady. Zkuste přidat krémový sýr do polévky nebo přidejte “Philly” s kapkou mléka do curry omáčky pro měkčí, smetanovitější chuť.
Ze sýru Philadelphia lze připravit skutečně lahodné a jednoduché omáčky. Když sýr rozpouštíte, přidejte na pánvičce trochu tekutiny (například mléka). Za stálého míchání ohřívejte na malém plameni, ale chraňte před varem, aby se sýr nesrazil.

TIP: množství sýru, které potřebujete k přípravě, nechte před použitím zteplat na pokojovou teplotu, snáze se potom smísí s dalšími přísadami.

Jak můžu připravit dokonalý cheesecake?
Recepty na cheesecake na této webové stránce vám pomohou vytvořit lahodné koláče. Nejlepší pozice pro pečení cheesecake je na spodní poloze mřížky v plynové troubě. Je zde trochu menší teplota a koláč se rovnoměrně propeče. Používáte-li elekrickou troubu, mřížku s koláčem zasuňte do prostřední polohy, v dostatečné vzdálenosti od topných tělísek.
Chcete-li připravit cheescake trochu méně tučný, použijte místo běžného sýru Philadelphia variantu Light. Místo másla použijte pomazánku s nižším obsahem tuku, vyměňte další plnotučné přísady za nízkotučné a podávejte ozdobené čerstvým ovocem.

Klikněte zde pro návod “Jak připravit dokonalý Philadelphia Cheesecake”.

Jaká je historie sýru Philadelphia – a kdo jej vlastně vynalezl?
Krémový sýr poprvé vyrobil americký mlékař William Lawrence v roce 1872 a prodával jej ve fóliovém obalu od roku 1880 pod jménem firmy Empire Company. Pojmenoval jej Philadelphia podle města, které bylo považováno za symbol kvalitních pokrmů. V roce 1903 koupila podnik a s ním i značku Philadelpia firma Phenix Cheese Company of New York. Produkce sýru se zvýšila poté, co se Phoenix v roce 1928 sloučil s firmou Kraft Cheese Company a následoval nový jednotnější postup výroby. Dnes je Philadelphia jednou z nejslavnějších značek měkkého bílého sýru na světě.