Bramborovo - lososový nákyp

Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 20 min.
Čas na pečení: 20 min.

Přísady

1 kg brambor

200 ml odtučněného mléka

100 g Philadelphie

100 g uzeného lososa

3 cibule ( na kroužky)

4 plátky goudy

8 rajčat ( na osminky)

4 polévkové lžíce balzamikového octa

Příprava

1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175°C.

2. Brambory rozmačkáme a s mlékem zpracujeme na pyré. Osolíme, opepříme a dáme do formy na nákyp.

3. Philadelphii lehce vpracujeme vidličkou do pyré a obložíme lososem a polovinou cibule, navrch dáme goudu.

4. Pečeme asi 20 minut a podáváme teplé se salátem z rajčat, zbylé cibule a octa.

Výživová hodnota jedné porce: cca 1920 kJ/ 450 kcal, Bílkoviny 27 g, Tuky 15 g, Sacharidy 50 g